Keihästähti Oliver Helander kertoi sunnuntaina Iltalehdelle harkitsevansa Ruotsi-ottelun väliin jättämistä.

– Neljä kisaa viikon aikana olisi mulle aika paljon, Helander kommentoi IL:lle.

– Käymme urheilijan ja valmentajan kanssa tästä keskustelun, jos tällainen tilanne on, reagoi Urheiluliiton valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni IL:ssä.

MTV Urheilun yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen kommentoi asiaa. Hän hämmästeli saagan käänteitä.

– Mielestäni siinä on outoja juttuja. Ensinnäkin, hyvin todennäköisesti SUL:n edustusurheilusopimus määrää urheilijan kilpailemaan Kalevan kisoissa, maaottelussa ja arvokisoissa, MTV Urheilun yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen kertoo.

– Se, että tässä tapauksessa ennen kommenttia ei ole asiasta keskusteltu liiton valmennusjohdon kanssa, on mielestäni erittäin outo tapa toimia. Kun julkisuuteen täräytetään tuollainen asia, kertoo se siitä, että et joko tiedä mitä sopimuksessa lukee tai sitten et välitä siitä, Järvinen avasi MTV:lle.

Järvisen halusi korostaa sitä, että häntä ihmetytti Helanderin tapa kommentoida asiaa julkisesti.

– Korostetaan, että vaikka ratkaisu on nyt mikä tahansa, niin on jo tapahtunut hallaa tilanteeseen. Tämä näyttää todella hölmöltä kaikkien kannalta, Järvinen linjasi.

Helander huomasi myös MTV:n uutisen, joka oli otsikoitu näyttävästi: ’Oliver Helanderin möläytys pöyristyttää – asiantuntija lyttää: ”Näyttää todella hölmöltä”’

Helander jakoi IL:lle antamansa kommentin viestinsä yhteyteen Instagramissa.

– Neljä kisaa viikon aikana olisi mulle aika paljon, muistutti mies sanoneensa IL:lle.

– Erittäin hölmö kommentti minulta, kirjoitti Helander ilmeisen sarkastisesti ja löi emojilla kämmentään kasvoihin mahdollisesti myötähäpeän vuoksi.

Tästä MTV Urheilun juttu.