Keihäänheittäjä Oliver Helander jäi seitsemänneksi yleisurheilun MM-kisojen finaalissa. Hän oli luonnollisesti varsin pettynyt urakkansa jälkeen.

– Olen todella pettynyt suoritukseeni tänään. Tuntui siltä, että tänään olisi minun päiväni, mutta ei selvästikään ollut (vielä). Olen taistellut tekniikkani kanssa periaatteessa koko kauden, eikä tämä päivä ollut erilainen.

– Tiedän mitä teen väärin, mutta en ole pystynyt korjaamaan ongelmia kilpailuissa, ja se on ollut todella turhauttavaa. En malta odottaa, että pääsen treenikaudelle ja harjoitteleman tekniikkaani, jotta minun ei tarvitse olla pettynyt taas ensi vuonna, kirjoitti Helander Instagramissa.

Helanderin kisakalenteri jatkuu tiukkana. Hän kilpailee nyt torstaina Zürichin Timanttiliigassa. Se tarkoittaa, että hän haluaisi jättää väliin viikonlopun Ruotsi-ottelun.

– Neljä kisaa viikon aikana olisi mulle aika paljon, Helander kommentoi Iltalehdelle.

Helanderin ratkaisu olisi varsin poikkeuksellinen. Terveiden urheilijoiden odotetaan edustavan Suomea Ruotsi-ottelun kaltaisissa tapahtumissa.

– Käymme urheilijan ja valmentajan kanssa tästä keskustelun, jos tällainen tilanne on, kommentoi Urheiluliiton valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni Iltalehdelle.

– Oikeastaan sellaista tilannetta ei ole tullut vastaan. Näitä on sitten pyritty räätälöimään, ja useimmiten urheilijat ovat tulleet maaotteluun, selvitti Finni.

Finni selvitti, että Ruotsi-ottelun aikatauluja pystytään vielä muuttamaan.

Tästä Iltalehden juttu.