Suomalainen golftähti Mikko Korhonen, 43, on tehnyt rajun ratkaisun. Häntä ei ole nähty golfin DP World Tourilla kuukausiin.

Nyt on selvinnyt, mistä on kyse. Korhonen on hakenut kiertueelta ”medical extensionia” eli mahdollisuutta siirtää pelioikeutensa seuraavalle sesongille lääketieteellisin perustein. Hän ei ole siis kilpailemassa enää tällä kaudella. 

– Tuli seinä vastaan. Totaalinen uupuminen, sanoi Korhonen tiedotteella.

– Minulla on menossa nyt 19:s kausi ammattilaisena ja 12:s pääkiertueella. Yhtään pidempää taukoa ei ole ollut. Ensimmäisenä koronavuonna tuli muutaman kuukauden paussi, mutta se on ainoa, avasi Korhonen.

– Jo muutaman kauden ajan olen huomannut, ettei paloa, virtaa tai tarvittavaa jaksamista ole riittävästi. Muutama vuosi on menty aika höyryillä ja jaksamisen rajoilla. En vain yksinkertaisesti ole osannut tehdä asioita toisin.

Korhonen on tienannut urallaan palkintorahoina jo yli 4,5 miljoonaa euroa. Hän halusi nyt lähettää tärkeän viestin uupumisen kanssa painiville urheilijoille.

– Olen aina laittanut urheilun etusijalla – ja tämä työ on 24/7-työtä. Kun menestystä tuli, paineetkin kasvoivat. Ajatukset olivat aina treenaamisessa ja urheilussa, vaikka olisit kotonakin. Minulla se meni siihen, että vilkuilin kotona kelloa, että nyt pitää lähteä treenaamaan. Stressasin siitä, enkä lopulta pystynyt tekemään kotona mitään, kun oli niin loppu.

Korhonen myönsi toki, että hän on huomannut jo merkkejä siitä, että rakkaus golfiin ja kilpailemiseen on jälleen syttymässä.

– Pidemmän tauon tavoite on se, että golf on taas siistiä ja palo sitä kohtaan on vahva. Tämä on ollut minulle aivan uusi ja vaikea tilanne, johon ei ole ollut minkäänlaisia askelmerkkejä tai ohjekirjaa. Tasapaino on kuitenkin löytymässä ja nyt keskityn palautumiseen. Tuntuu hyvältä ja tärkeältä puhua asiasta.