Wilma Murto oli mainiossa vedossa Budapestin MM-kisojen seiväshypyn karsinnassa. Hän teki neljä kisasuoritusta ja ylitti kaikki korkeudet heti: 435, 450, 460 ja 465.

– Hyppyni olivat perushyviä, ei mitään maagista. Askelmerkin kanssa oli hiukan hakemista, mutta noissa korkeuksissa se ei vielä niin paljon haittaa, Murto kommentoi SUL:n tiedotteella.

Karsinnan taso oli erittäin korkea. Ennätyksiä ja kauden parhaita meni rikki urakalla. Lopulta karsintarajan 465 ylitti peräti 12 hyppääjää.

– En odottanut, että noin korkealta tarvitsee hypätä. Nyt karsinnassa oli useita itsensä ylittäjiä. Hyvät olosuhteet antavat odottaa, että finaalissakin taso nousee, Murto avasi.

Karsinnoissa nähtiin todellinen jymypaukku. Uuden-Seelannin Eliza McCartney, joka on ylittänyt tällä kaudella 485, jäi ilman tulosta. Murron kauden paras on 480.

Murron valmentaja Jarno Koivunen ennakoi ennen karsintaa, että McCartney on Murron päävastustaja.

– Eliza McCartney taitaa olla päävastustaja. Uskon, että hän on kaikista kovin vastustaja Budapestissa, Koivunen paaluttaa Yle Urheilulle.

McCartney loukkasi jalkansa karsinnan yhteydessä. Murto harmitteli naisen kohtaloa Ylelle.

– Koen, että nyt yksi puuttuu. Toivon aina, että parhaat olisivat finaalissa. Nöyrin mielin lähden finaaliin keskiviikkona, rima kerrallaan, hän kertoi Ylelle.