Yleisurheilun MM-kisat pääsevät vauhtiin lauantaina Budapestissa. Samalla pelipaikalla on ollut kisojen alla menossa Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Athleticsin (WA) kongressi.

Sieltä on saatu suomalaisittain hienoja uutisia. Torstaina nimittäin varmistui, että Antti Pihlakoski jatkaa WA:n hallituksessa.

Kongressi valitsi Sebastian Coen jatkamaan WA:n presidenttinä neljä vuotta. Järjestön varapuheenjohtajiksi on valittu Ximena Restrepo Chilestä, Raúl Chapado Espanjasta, Adille Sumariwalla Intiasta ja Jackson Tuwei Keniasta.

Varapuheenjohtajien vaalin jälkeen valittiin WA:n hallituksen muut jäsenet. Järjestöjohdon vaalissa pidettiin kiinni sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumisesta ja hallitukseen valituista 13 henkilöstä Pihlakoski ja entinen kolmiloikkatähti Willie Banks olivat ainoa miehet.

– Olen tosi tyytyväinen, että pääsen jatkamaan hallitustyötä ja hienoa, että WA:n hallinnossa sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuu, kolmannelle kaudelle valittu Pihlakoski totesi SUL:n tiedotteella.

Pihlakoski valittiin aiemmin tänä vuonna viidennelle kaudelle Euroopan yleisurheiluliiton (EA) hallitukseen Belgradissa järjestetyssä kongressissa.

– Suomen yleisurheilulle Pihlakosken työn jatkuminen WA:n hallituksessa on erittäin tärkeä asia. Se osaaminen ja ne kontaktit, joita Pihlakoskella on, ovat meille korvaamattoman tärkeitä, totesi kongressiin osallistunut Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Riikka Pakarinen tiedotteella.

– Kongressissa näki, kuinka paljon Pihlakosken hyvää ja pitkään jatkunutta työtä yleisurheilun parissa arvostetaan. Olen iloinen myös siitä, kuinka miesten ja naisten välinen tasa-arvo toteutuu Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallinnossa.