Yleisurheilun MM-kisat saatiin päätökseen sunnuntaina. Yle on kertonut hurjia uutisia katsojaluvuista.

MM-kisat tavoittivat Suomessa 3,1 miljoonaa televisiokatsojaa. MM-kisalähetyksillä oli keskimäärin 650 000 katsojaa. Niiden keskimääräinen tavoittavuus oli 1,1 miljoonaa.

Suurimman keskikatsojaluvun (1,2 miljoonaa) ja tavoittavuuden (2,1 miljoonaa) keräsi Wilma Murron tähdittämä iltasessio 23. elokuuta.

– Yleisurheilulähetystemme suosio on maailman mittakaavassa poikkeuksellisen suurta. Suomalaiset rakastavat yleisurheilua ja tuntevat lajin hyvin. Kun maailman huippujen joukossa nähtiin hiljaisten vuosien jälkeen paljon suomalaisia, kiinnostus oli selvässä kasvussa, kertoi Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen tiedotteella.

– Yle Urheilun kisatiimi teki rautaisella ammattitaidolla erinomaista työtä lähetysten räätälöimiseksi suomalaiselle yleisölle. Selostukset, haastattelut, ainutlaatuiset kuvat ja hetket suoritusten takana toivat urheilijat katsojille tutuiksi. Ilahduttavaa oli myös into, jolla yleisö osallistui keskusteluun chatissä ja testasi taitojaan Kisapähkinässä, Palonen jatkoi.

Kisojen aikana Yle Urheilun verkkosivuille tehtiin yhteensä lähes 4,2 miljoonaa vierailua. Suomalaiset voivat seurata yleisurheilun arvokisoja jatkossakin Ylen kanavilta. Ensi kesänä Yle näyttää yleisurheilun EM-kisat Roomasta sekä olympiakisat Pariisista.

Ylellä on esitysoikeudet yleisurheilun EM-kisoista vuoteen 2026 saakka ja MM-kisoista vuoteen 2029 saakka. Yleisurheilua nähdään myös osana olympialaisia, joiden oikeudet Ylellä on vuoteen 2032 saakka.

Lähde: Ylen tiedote