Miesten 35 kilometrin kävelystä tuli melkoinen tuskien taival monelle urheilijalle Budapestin MM-kisoissa. Aku Partanen oli lopulta 18:s paahtavassa helteessä. Aleksi Ojala oli puolestaan 25:s.

Partanen oli vielä 11:s, kun hän tuli maaliin. Aikasakko tiputti hänen aikaansa ja sijoitustaan. Lopullinen aika oli 2.32.28.

– Noin kuumassa ja tuolla palautusajalla ihan onnistunut kilpailu. Snadisti harmittaa, ettei pystynyt vastaamaan kärkijoukon vauhtiin, Partanen sanoi SUL:n tiedottella.

– Tunnin jälkeen oli jalat tyhjänä. Mutta taistelijan luonne. Niin paljon on vuoden aikana töitä tehty, ettei H-hetkellä tee mieli luovuttaa, Partanen kuvaili.

– 35 kilometrille tarvitaan enemmän lihaskestävyyttä. Viimeksi huhtikuussa kävelin tiellä yli 30 kilometriä. Ylävartalo ei kierrä tarpeeksi ja silloin se menee jäpittämiseksi, Partanen arvioi.

Ojala kellotti ajan 2.38.34. Hänelle matkasta tuli todella rankka.

– Noin 20 kilometriin asti meni hyvin ja siten, kun aurinko nousi riittävän korkealle, kisan karuus tuli esiin. Kropan lämpötila rupesi nousemaan ja vaikka yritin sitä kuinka viilentää, se ei onnistunut, Ojala sanoi SUL:n tiedotteella.

Ojala pysähtyi matkalla ottamaan jäitä ja juomaa ja teki kaikkensa, että pääsisi maaliin.

– Niillä pysähdyksillä yritettiin varmistaa, että sain varmuudella otettua juomaa, jäätä ja viilennettyä itseäni. Koko ajan ajatuksena oli, että maaliin tulen, oli aika mikä hyvänsä, Ojala sanoi.

Ojala keräili itseään pitkään lääkintätiimin pakeilla.

– Kisajärjestäjät eivät suostuneet laittamaan tippaa ja nyt on vielä vähän pöhlähkö olo, mutta Ruotsi-ottelussa mies on mukana, Ojala arvioi.

Ojala paljasti vielä Ylen haastattelussa enemmän kisan jälkeisistä tapahtumista.

– Kehon lämpötila oli 41,9. Siitä sitten viilennykseen. Ilkka (Räsänen, joukkueen lääkäri) olisi toivonut tiputusta, mutta kisajärjestäjät eivät suostuneet sitä antamaan, kommentoi Ylelle.

Ojalan mukaan järjestäjät eivät päästäneet omaa lääkäriä hänen luokseen.

– Se oli uusi tilanne MM-kisatasolla. Siellä oltiin aika yksin, ei siinä oikein tajunnut, oliko siellä muita urheilijoita.

– Sitten kun pääsin oikeisiin lämpöihin ja sain luvan liikkua, he eivät suostuneet luovuttamaan minua ilman joukkueen lääkäriä. Sitten haettiin Räsäsen Ilkkaa. Sitten Ilkan ohjeilla lähdettiin takaisin ensiaputelttaan.