Entinen maajoukkuehiihtäjä Ville Nousiainen, joka on pitänyt yhtä ampumahiihtolegenda Kaisa Mäkäräisen kanssa, tulee olemaan jatkossa isommassa roolissa suomalaisessa hiihdossa.

Nousiainen on nimittäin aloittanut maajoukkuehiihtäjä Johanna Matintalon henkilökohtaisena valmentajana. Matintaloa valmensi pitkään Ville Oksanen.

Matintalo on nyt kertonut Ylelle, että lähtö Oksasen leiristä oli yhteinen päätös.

– Viime keväänä koettiin Oksasen Villen kanssa yksimielisesti ja sopuisasti, että minun olisi ehkä parempi etsiä uutta valmennuskuviota. Olimme hakeneet hyvää MM-menestystä, mutta epäonnistuimme. Suoritustaso oli kautta linjan liian epätasainen yksittäisistä huippuonnistumisista huolimatta, Matintalo kertoi Ylelle.

Nousiainen ja Matintalo eivät tunteneet toisiaan entuudestaan erityisen hyvin. Nousiainen myönsi nyt Ylelle, että Matintalon soitto oli täydellinen yllätys.

– Katsoin puhelimen näytöltä, että Johanna soittaa. Ei siinä pitkään smalltalkattu, kun hän sanoi haluavansa mennä suoraan asiaan ja pyysi minua valmentajaksi. Kyllä se täysin puskista tuli, sanaili Nousiainen Ylelle.

Nousiainen tuli viime vuonna tunnetuksi Ylen hiihtoasiantuntijana on valmennusyrittäjä. Hänellä ei kuitenkaan ole valtavasti kokemusta huippuhiihtäjien valmentamisesta. Mies joutuikin pohtimaan asiaa pitkään.

– Ei tuon tason huippu-urheilijan valmentajaksi aleta kevytmielisesti. Viikon jouduin miettimään. Eikä aikaa enempää olisi ollutkaan, koska Johanna oli lähdössä lomalle ja halusi tämän asian ratkaisuun ennen sitä, selvitti mies Ylelle.

Tästä Ylen juttu.