Venäläisurheilijoiden mahdollinen osallistuminen Pariisin kesäolympialaisiin on ollut iso puheenaihe. Tällä viikolla on kuultu itärajan takaa uutta liikehdintää asian suhteen.

Maan presidentti Vladimir Putin teki selväksi, että venäläisurheilijat voisivat hänen mielestään kilpailla Pariisissa ilman maatunnuksia. Myös presidentin lehdistöpomo Dmitri Peskov oli samoilla linjoilla.

Putinin näkemyksen mukaan Venäjän pitää edetä urheilijoiden ehdoilla. Kyse on heidän elämästään, eikä Putin halua asettua omien sanojensa mukaan tuohon väliin.

Monet venäläiset urheiluvaikuttajat ovat aiemmin tehneet julkisesti selväksi, että he eivät halua urheilijoiden kilpailevan enää ilman maatunnuksia. Tuota torvea on soittanut esimerkiksi Venäjän hiihtoliiton pomo Jelena Välbe.

Nyt siis Putinin suusta tippui täysin päinvastainen viesti. Siitä on ottanut ilon irti myös urheilutoimittaja Dmitri Gubernijev, joka tunnetaan Välben vihamiehenä.

– Hienoa Dmitri Peskov. Hän tukee urheilijoita. Jelena Välbe on raivona, miten tämä on mahdollista, vauhkosi toimittaja Telegramissa.

– Jelena Välbe. Odotamme vihaista puhetta, jonka kohteena on Venäjän presidentin lehdistöpomo, ilkkui Gubernijev.

Gubernijev oli ilmeisen katkera siitä, että Välbe tylytti toimittajaa, kun hän ilmaisi aiemmin oman näkemyksensä aiheesta. Gubernijev ilmaisi aiemmin tukensa sille, että venäläiset voisivat kilpailla kansainvälisissä kisoissa ilman maatunnuksia.

Välbeä kohtaan on aiemmin esitelty vihjailevia epäluottamuslauseita. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole nähty merkkejä siitä, että hän olisi menettänyt valtionjohdon luottamuksen.