Korkeushyppääjä Heta Tuurin kausi ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Viime vuonna uuden ennätyksensä (190) tehnyt Tuuri ei onnistunut tekemään uutta kehitysloikkaa.

Kauden parhaaksi tulokseksi jäi lopulta 187. Tuuri jäi myös MM-kisoissa karsintaan tuloksella 180.

Tuuri on nyt tehnyt Instagramissa avoimen tilityksen urheiluvuodestaan. Hän myönsi kohdanneensa isoja haasteita, jotka pakottivat reagoimaan.

– Ei voi muuta todeta kuin että huhhuh. Urheilu-urani vaikein kesä on nyt takana. Alkukesä sujui nousujohteisesti, mutta sitten iskivät erinäiset ongelmat, joiden myötä harjoittelua jouduttiin rajusti muokkaamaan, alkoi päivitys.

Tuuri ei halunnut vain harmitella takaiskuja. Hän näki myös valoisia hetkiä.

– Oli tosi paljon positiivistakin: Talven ja alkukesän hyvät suoritukset avasivat ovet sekä MM-kisoihin että kahteen Timanttiliigan osakilpailuun. Jotain on siis tehty myös oikein. Näissä kisoissa pääsin jo terveyden puolesta kisaamaan hyvässä iskussa, mutta tekniikka ei vain ehtinyt mukaan – ei sitten millään.

– Aika vähäksi jää se ilo, että on osallistunut noihin edellä mainittuihin mahtaviin kisoihin, kun tietää että olisi edellytyksiä myös pärjätä niissä hyvin. Se raastaa rankasti mieltä, mutta hei – joskus urheilu on tällaista. Se vain täytyy hyväksyä. Ja jossain kohtaa nämäkin ”huonot” muistot kääntyvät vielä positiivisen puolelle, kun tajuaa, miten upeissa paikoissa on saanut kisata ja miten upeisiin ihmisiin on saanut tutustua – niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

— Mä palaan ensi vuonna vahvempana, ja ennen kaikkea parempana korkeushyppääjänä, lupasi Tuuri lopuksi.

Koko päivitys tästä.