Norjalainen hiihtolegenda Therese Johaug on tehnyt tänä kesänä selväksi, että paluu hiihtokisoihin ei ole mahdoton ajatus. Hän kertoi tosin NRK:lle keskittyvänsä tällä hetkellä vielä enemmän äitiyteen.

Johaugin puheet on kuitenkin huomattu ympäri hiihtomaailmaa. Expressen-lehti tiedusteli naisen mahdollisesta paluusta ruotsalaishiihtäjiltä.

– Pelottaako teitä? kysyi lehti.

– Pelko on luultavasti väärä sana. Olisi kiva, jos hän tulisi takaisin. Me nuoret olemme ottaneet useita askeleita viime vuosina, joten olisi kiva kilpailla Thereseä vastaan, näki Frida Karlsson.

– Pelätään enemmänkin äitiyden vaikutusta. Näimme, miten hyvin Calle Halfvarssonilla alkoi kulkea, kun hänestä tuli isä, veisteli Karlsson.

Myös Linn Svahn heitti uskovansa äitiyden olevan positiivinen vaikutus Johaugiin.

– Kaikki panostavat kuitenkin ollakseen vahvimmillaan vuoden 2025 MM-kisoissa. On oltava nöyrä, koska kaikki haluavat olla parhaimmillaan maailmanmestaruuskisoissa, oli sitten lasta tai ei.

Ruotsin sprinttitykki Jonna Sundling ei myöskään menisi shokkiin, jos hän kohtaisi Therese Johaugin lähtöviivalla.

– En pudonnut tuolilta (Johaugin mahdollisista paluuaikeista kuultuaan). Olen ajatellut, ettei hänen Theresen paluu ole mahdoton ajatus. Hän näyttää rakastavan hiihtoa ja kilpailemista.