Sergei Bubka on yksi kautta aikojen legendaarisimmista yleisurheilijoista. Miehen maine on kuitenkin ryvettynyt viime vuosina.

Bubkaa on syytetty esimerkiksi liiketoimista venäläisten kanssa kesken Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen. Mies on kiistänyt voimakkaasti nuo väitteet.

Bubka sai Venäjän hyökkäyksen alettua nopeasti kritiikkiä, kun hänellä kesti reagoida julkisesti voimakkaasti tapahtumiin. Hän on sittemmin tehnyt ulostuloja, joissa hän on ilmaissut edustaneensa aina ylpeänä Ukrainaa.

Korkeushypyn MM-kultaa tänä vuonna voittanut Ukrainan Jaroslava Mahutsjykh on tehnyt norjalaisen NRK:n haastattelussa selväksi, että Bubkan arvostus on laskenut hänen silmissään. Eikä nainen ole yksin.

– Se on erikoista, koska olen erittäin ylpeä Bubkasta urheilijana, koska hän teki useita maailmanennätyksiä. Mutta en pidä hänestä ihmisenä, koska hän ei sodan alettua tullut esiin. Bubkaa ei ole enää olemassa meille urheilijoille, linjasi nainen.

– Se (Bubkan väitetyt bisnekset venäläisten kanssa) tuntuu hirvittävältä, koska hän oli Ukrainan olympiakomitean puheenjohtaja pitkään. Mutta hän teki valintansa, harmitteli Mahutsjykh.

Bubka oli Ukrainan olympiakomitean pomo 17 vuotta.