Ruotsin seiväshyppytähti Armand Duplantis on saanut tänä vuonna mielenkiintoisen haasteen norjalaiselta aiturilta Karsten Warholmilta.

Norjalainen ME-mies on haastanut ruotsalaisen ME-miehen kilpaan 100 metrin sileällä. Se ei ole tietenkään kummankaan leipälaji.

Duplantis ei ole aikoihin kisannut matkalla. Hänen ennätyksensä on kuitenkin komea 10,69. Vuonna 2018 mies paineli matkan hieman liian suureen myötätuuleen (+2,1 m/s) aikaan 10,57.

Ratakierroksen aituri Warholm on kellottanut sileän 100 metriä aikaan 10,52. Se tapahtui seitsemän vuotta sitten.

SVT innostui aiheesta ja päätti kysyä X:ssä mielipidettä siitä, kumpi voittaisi haasteen. 56,1 prosenttia vastanneistauskoi Duplantisiin.

Mukaan mahtui kuitenkin myös yksi soraääni. Korkeushyppylegenda Stefan Holm ei usko ME-miesten kukkoilun johtavan mihinkään.

– Itse uskon kolmanteen vaihtoehtoon. Emme saa koskaan tietää, koska se ei koskaan tapahdu. Vammariskin ja muiden syiden vuoksi, tilitti Holm.

Holm avasi ajatteluaan enemmän Expressenille.

– En usko heidän löytävän sopivaa ajankohtaa… On isompi riski loukkaantua lajissa, johon he eivät ole tottuneet.

– He eivät tehneet sitä tänä syksynä. Ensi vuonna on olympialaiset, eikä tällaista halua tehdä ennen olympialaisia. Seuraavana vuonna on MM-kisat… ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan, selitti Holm logiikkaansa.