Venäläisten urheilijoiden mahdollinen osallistuminen Pariisin olympialaisiin on ollut iso puheenaihe. Nyt Venäjän presidentti Vladimir Putin on heittänyt lusikkansa soppaan.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on avannut varovaisesti ovea venäläisten paluulle kansainvälisiin kisoihin. Monet venäläiset urheiluvaikuttajat ovat sen sijaan toistelleet, että he eivät halua palata kisoihin, elleivät urheilijat voi kilpailla Venäjän lipun alla.

Putin on nyt vetänyt ässän hihastaan. Hän on saanut itsensä näyttämään keskitien kulkijalta suhteessa jyrkkiin venäläiskantoihin.

Putin asettui nimittäin puolustamaan urheilijoita. Hän teki selväksi hyväksyvänsä maan urheilijoiden osallistumisen Pariisiin kisoihin – myös ilman maatunnuksia.

– Urheilijoiden edun pitää ohjata meitä. Päätös on heidän, linjasi Putin Ria Novostin mukaan.

Putin tuomitsi samalla KOK:n toiminnan ja teki selväksi, että se on hänen mielestään politisoitunut ja taloudellisten intressien kontrolloima.

Putinin avaus sai luonnollisesti nopeasti tukea. Urheiluministeri Pavel Kolobkov avasi nyt suunsa ja paljasti olevansa samoilla linjoilla.

– Monelle MM-kisoihin ja olympialaisiin osallistuminen on unelma. Sitä ei voi viedä kukaan, sanoi mies R-Sportin mukaan.

Kolobkov, joka on miekkailun olympiavoittaja, teki selväksi, että hänen näkemyksensä mukaan kaikki kyllä tietävät urheilijoiden olevan Venäjältä, vaikka sitä ei mainittaisi virallisesti.