Kansainvälinen olympiakomitea KOK on järjestänyt kokouksen Intian Mumbaissa. Pelipaikalla ei ole venäläisjäseniä Jelena Isinbajeva ja Shamil Tarpishchev. Syytä heidän poissaololleen ei ole ilmoitettu.

Isinbajeva on joutunut kotimaassaan murskakritiikin kohteeksi. Raivo repesi jo kesällä, kun paljastui, että nainen asuu Teneriffalla.

Seiväshypyn ME-nainen kirjoitti sen jälkeen ulostulon, jossa hän esimerkiksi vähätteli omaa sotilasarvoaan. Se ei sopinut Venäjällä nyt vallitsevaa yksimielisyyden kulttuuriin.

Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Thomas Bach on antanut Isinbajevalle ja Tarpishcheville mahdollisuuden toimia KOK:n johtokunnassa.

Nyt Isinbajevan kimppuun on käynyt ampumahiihtolegenda Svetlana Išmuratova. Nainen on ryöpyttänyt seiväslegendaa Match TV:lle.

– Koko tilanne ei ole vielä tiedossa. Jelena on tehnyt kuitenkin selväksi, ettei hän tue erityisoperaatiota (Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa). Hän asuu mieluummin muissa maissa.

Išmuratova kertoi arvostavansa Isinbajevan urotekoja urheilijana. Naisen ”asenne isänmaahan” ei kuitenkaan kelvannut Išmuratovalle.

– Jokin meni ilmeisesti pieleen kasvatuksessa. Hän ei oppinut rakastamaan kotimaataan, linjasi Išmuratova.

– Mitä sitten jos Espanjassa tapahtuu samoin kuin Lähi-idässä? Minne hän sitten menee? Monacoon? Ei ole parempaa maata kuin hänen synnyinmaansa, maalaili Išmuratova.

Useat venäläiset urheiluvaikuttajat ovat kritisoineet voimakkaasti Isinbajevaa viime kuukausina. Naisesta on tulossa hylkiö Venäjällä.