Suomalainen pika-aituri Viivi Avikainen on ilmoittanut lopettavansa oman urheilu-uransa. Hän kertoi asiasta Instagramissa.

Avikaisen pitkä ura sai komean päätöksen syyskuun lopussa Pescarassa. 36-vuotias suomalainen nappasi Pescarassa 35-vuotiaiden sarjan EM-kultaa niin sanotuissa Masters-kisoissa.

– Tähän oli hyvä päättää oma pitkä urheilu-ura; Maamme-lauluun ja saada tiukan kisan päätteeksi N 35 EM-kulta kaulaan. Kuten aiemmin sanoin, että tämä tulee olemaan minun viimeinen kisa, niin sitä se oli. Mun sanoihin voi aina luottaa, koska se on mun tärkeimpiä arvoja! alkoi päivitys.

Avikainen teki selväksi, että helppoa viime vuodet eivät ole olleet. Vammalista on brutaali.

– Tämä tuntuu senkin vuoksi hyvältä, koska viimeiset 6 vuotta olen välillä kokenut urheilun aivan mahdottomaksi mm. isovarpaan nivelrikon, jalkapöydän rustovamman, akillesjänne ja kantaluun leikkauksen X 2 sekä paljolti näistä johtuen ajoittain sietämättömien selkävaivojen (kun jalkaterä ei toiminut) vuoksi.

– Homma siis muuttui vain kuntouttavaksi taisteluksi omaa kroppaa vatsaan ja en nähnyt siinä enää mitään järkeä, koska eihän semmoinen ole itse urheilun tarkoitus. Se on syönyt myös hirveästi mun henkisiä voimavaroja ja ne alko myös olla aivan finaalissa. Joten lopulta tuntu aika helpottavalta, kun päätin näin, viestitti Avikainen.

Avikainen tykitti sadan metrin aidat parhaimmillaan aikaan 13,32. Se tapahtui vuonna 2017. Samana vuonna Avikainen voitti SM-pronssia ja Ruotsi-ottelun pika-aidat.

Video tästä.