Urheilumaailmassa kuohuttanut tällä viikolla kansainvälisen paralympiakomitean IPC:n päätös päästä venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat mukaan ensi vuoden Pariisin paralympialaisiin. He kilpailevat neutraaleina urheilijoina.

Osa suomalaisurheilijoista on ilmaissut pettymyksensä asiaan. Kelkkahiihtäjä Sini Pyy myönsi Ylellä yllättyneensä päätöksestä.

– Olin vähän tyrmistynyt, kun siitä luin. Jotenkin itselläni on siksi mennyt vähän aikaa prosessoida tuota päätöstä. Se yllätti minut todella vahvasti ja minua harmittaa, että Kansainvälinen paralympiakomitea teki tuollaisen valinnan, Pyy kommentoi Ylelle.

Politiikan tutkimusta ja kansainvälisiä suhteita Lapin yliopistossa opiskeleva Pyy kommentoi asiaa seikkaperäisesti Ylelle. Hän harmitteli asiaa etenkin ukrainalaisten kannalta.

– Mietin myös ukrainalaisia urheilijoita. He joutuvat nyt jatkossa mahdollisesti asumaan kisakylässä ja kilpailemaan keskenään, kun samalla muistamme minkälaisia kuvia kaikesta tuhosta Ukrainassa on tullut maailmalle sodan alettua. Se on mielestäni heille aika kohtuutonta.

Paralympialaiset järjestetään ensi vuonna 28. elokuuta alkaen.

Tästä Ylen juttu.