Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup käynnistyy Rukalta 24.11. ja päättyy Faluniin 17.3. Esimerkiksi Tour de Ski -kiertue on katsottavissa kokonaisuudessaan ainoastaan Viaplayssa. Tourin kolme ensimmäistä osakilpailua Toblachissa näkyvät palvelussa yksinoikeudella (30.12–1.1.).

– Hiihdon maailmancup on tällä kaudella poikkeuksellisen arvokas kilpailusarja. Kaikki huippuhiihtäjät panostavat täysillä maailmancupiin, koska tällä kaudella kisakalenterissa ei ole arvokisoja. Osa urheilijoista tavoittelee cupin kärkisijoja, ja toiset hakevat menestystä yksittäisistä kilpailuista, sanoo Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi tiedotteella.

Ennen Touria Viaplay näyttää yksinoikeudella joulukuun maailmancupit Östersundissa ja Trondheimissa. Maailmancupin kisoja hiihdetään pitkästä aikaa myös Pohjois-Amerikassa. Helmikuun Canmoren ja Minneapolisin kisat näkyvät yksinoikeudella Viaplayssa.

Yksi kauden odotetuimmista kisaviikonlopuista on vuorossa maaliskuussa Oslossa. Legendaarisella Holmenkollenilla hiihdetään maailmancupin ainoat 50 kilometrin kisat, jotka näkyvät vain Viaplayssa. Iivo Niskasen kauden suurimpana yksittäisenä tavoitteena on ottaa uran ensimmäinen Holmenkollenin voitto.

Viaplayn hiihtotiimi on saanut myös kovan luokan vahvistuksen.

– Viaplay välittää kotisohville kisatapahtumat sekä suomalaisten tunnelmat kauden jokaisesta kilpailusta. Studiolähetyksissämme pureudumme tiukasti ajankohtaisiin puheenaiheisiin ja tarjoamme syväluotaavia analyysejä kovemmillekin hiihtofaneille. Hienoa saada tuttuun tekijätiimiin lisää kokemusta ja pitkien matkojen hiihtovoimaa, kun Ville Klinga täydentää toimittajakaartin, kertoo Viaplay Talven tuottaja Suvi Hakkarainen.

Asiantuntijoina ja selostajina lähetyksissä ovat Jussi Eskola, olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, hiihtolegenda Virpi Sarasvuo ja Kerttu Niskasen valmentajamies Juho Mikkonen.

Lumilautailun selostaja- ja asiantuntijakaksikkona jatkavat Eero Ettala ja Heikki Sorsa. Alppihiihtolähetykset selostaa Jouni Pellinen, joka saa vauhtilajeissa asiantuntijakseen Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän syöksylaskijan Andreas Romarin. Yhdistetyn ja mäkihypyn selostajana jatkaa Mikko Reitti, ja asiantuntijoina lähetyksissä ovat olympiavoittajat Jari Mantila ja Jaakko Tallus. Viaplay Talven selostajina kauden aikana toimivat myös Niki Juusela, Ville Kinaret, Casper Pitkänen, Julius Vauhkonen sekä Micky Westerlund. Viaplay Talvi -lähetysten studiolähetyksiä luotsaavat Suvi Hakkarainen ja Ville Klinga. Kisapaikoilta tunnelmia välittävät myös toimittajat Teemu Virtanen ja Pauliina Pitkänen.

Lähde: Viaplayn tiedote