Oloksen Tykkikisat käynnistyivät perjantaina sprinttikisoilla. Miesten hiihtokisan voitti Norjan Erik Valnes ja naisten kisan Saksan Pia Fink.

Päivän suomalaisonnistuja oli Lauri Vuorinen. Hän taisteli hienosti kolmanneksi. Vuorisen edelle ehtivät Valnes ja Norjan Mattis Stenshagen.

Vuorinen kertoi kisan jälkeen Ylen haastattelussa, että hän on saanut valmistautua tähän kauteen varsin terveenä. Mies ei kuitenkaan lähtenyt vielä keulimaan liikaa, vaan muistutti realiteeteista.

– Tästä kilpailusta on liian aikaista vetää suurempia johtopäätöksiä. Varmaan Rukan maailmancupissa norjalaiset kasvattavat vielä vauhtia. Totta kai kuitenkin täällä heidän kanssaan taisteleminen antaa edellytyksiä, että pystyy taistelemaan heidän kanssaan myös maailmancupissa, Vuorinen linjasi Ylelle.

Norjassa otettiin kunnolla ilo irti Valnesin menosta. Asiantuntija Jan Christian Björn hehkutti Valnesia estoitta VG:llä.

– Hän näytti erittäin varmalta. En nähnyt yhtään mitään heikkoutta, ällisteli Björn.

– Ei se ollut yllättävää, mutta koskaan ei voi olla varma kunnostaan ennen kauden ensimmäistä kisaa. Olen nyt onnellinen, sanaili Valnes itse.