Venäläisiä hiihtotähtiä ei ole nähty kansainvälisissä kisoissa kevään 2022 jälkeen. Olympiatähti Aleksandr Bolshunov ja kumppanit eivät ole mukana myöskään tulevalla sesongilla.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on linjannut, että venäläisiä ja valkovenäläisiä ei olla ottamassa tähän hätään takaisin maailmancupiin. Venäläiset ovat siis keskittyneet urakoimaan kansallisissa kisoissa.

Bolshunovin terveydentilasta on liikkunut erilaisia puheita ja huhuja jo jonkin aikaa. Hänen on kerrottu loukkaantuneen syksyllä.

Valmentaja Juri Borodavko on nyt puhunut asiasta suoraan. Luotsin mukaan Bolshunov loukkasi selkänsä elokuussa harjoitusleirillä Valko-Venäjällä eikä ole vieläkään valmis harjoittelemaan täysipainoisesti.

– Vamma on melko vakava, ja siitä toipuminen kestää kauan. Olemme vähitellen siirtyneet kovempaan harjoitteluun. Hän pystyy jo tekemään intervalleja, mutta on myös odotettava magneettikuvia, jotta näemme missä kunnossa tyrä on. Sitten voimme tehdä päätöksiä, avasi Borodavko R-Sportille.

Borodavko ei ollut vielä tässä vaiheessa, onko Bolshunov mukana Venäjän Cupin avauskisassa.