Monet venäläiset hiihtotähdet ovat halunneet vakuuttaa, että he eivät kaipaa kansainvälisiä kilpailuja, vaan kaikki on hyvin maan kansallisissa kisoissa.

Esimerkiksi Aleksandr Terentjev ja Veronika Stepanova ovat avautuneet asiasta. Stepanova on ehtinyt aiemmin jopa naureskella Ruotsissa järjestettyjen kansallisten kisojen palkintorahoille.

Nyt taisi kolahtaa omaan nilkkaan. Stepanova ja Terentjev olivat nimittäin hiljattain voitokkaita Jugrassa järjestetyissä ”ensilumen kisoissa”.

Championat-sivusto on nyt paljastanut, kuinka paljon kaksikko tienasi voitoistaan. Kisan voittaja sai nimittäin 15 000 ruplaa. Se on euroissa vaatimattomat 152 euroa.

Venäjän maajoukkuevalmentaja Juri Borodavko on puhunut asiasta hieman rehellisemmin. RIA Novosti kysyi hiljattain häneltä, ovatko hiihtäjät hävinneet taloudellisesti paljon, kun he ovat joutuneet pois kansainvälisistä kisoista.

– Maailmancupissa ja olympialaisissa parhaiten menestyneet urheilijat ovat hävinneet. Kaikki muut ovat voittaneet. Palkintorahat ovat suuremmat kuin koskaan Venäjän kansallisissa kisoissa. Näin ollen moni on vain hyötynyt tästä tilanteesta, väitti Borodavko.