Suomalaishiihtäjien surullinen sukellus Jällivaaran maailmancupin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisoissa on ällistyttänyt.

Naisissa Kerttu Niskanen oli 22:s, Krista Pärmäkoski 25:s, Vilma Ryytty 30:s, Jasmi Joensuu 32:s, Riitta-Liisa Roponen 35:s ja Rebecca Immonen 37:s.

Selityksiä on haettu joka suunnasta. Lauantaina ilmalle nostettiin yksi mahdollinen ongelma: huonot sukset. Ylen asiantuntija Ville Nousiainen ei lähtenyt tekemään tuollaista tuomiota.

– Ainakin laskuun suomalaisten sukset toimivat erinomaisen hyvin, nousuun on sitten eri asia. Sen tietää vain urheilija itse, mutta en jaksa uskoa, että tulos olisi siitä kiinni, Nousiainen arvioi Ylelle.

Lähes kaksi minuuttia kärjestä jäänyt Krista Pärmäkoski ei ollut myöskään tuolla linjalle. Pärmäkosken mukaan syy löytyi luultavasti peilistä tai peileistä.

– En laittaisi suksien piikkiin. Ne olivat kilpailukykyiset. En tiedä, johtuuko pakkasesta vai oliko väsynyt vai eikö aamukisat sovi. Olisi urheilijoilla pitänyt olla parempaa tekemistä, Pärmäkoski linjasi Ylelle.

Sunnuntaina hiihdetään vielä Jällivaarassa naisten ja miesten viestit.

Tästä Ylen juttu.