Jasmin Kähärä oli perjantaina paras suomalainen maailmancupin vapaan sprintissä Trondheimissa. Hän ylsi välieriin ja oli lopulta 12:s.

Kähärän vahva päivä sai ikävän lopun. Kaatuminen tuhosi nimittäin naisen kisan.

– Kauden ensimmäinen vapaa sprintti takana. Ihan hyvin lähti päivä käyntiin, semmoinen perusvarma karsinta kymppisakin tuntumaan. Ihan reipasta vauhtia pääsi alkuerässä hiihtämään, ja sen myötä riitti aika välieriin, jonne vapaan sprintissä itselläni aina tavoitteena on päästä.

– Välierässä oli kovia ruotsalaisia vastassa, ja olisin halunnut siinä päästä mittelemään kunnolla, mutta ekan mäen jälkeen suksi haukkasi ja mentiin ympäri. En siinä sen pahemmin onneksi loukannut itseäni, joten otetaan päivästä positiiviset signaalit mukaan, Kähärä arvioi Hiihtoliiton tiedotteella.

Kaikki suomalaisnaiset onnistuivat pääsemään jatkoon aika-ajoista. Kähärää lukuun ottamatta kaikki muut jäivät siis ensimmäiseen erään. Kerttu Niskanen oli 16:s, Jasmi Joensuu 17:s, Tiia Olkkonen 21:s, Hilla Niemelä 24:s ja Katri Lylynperä 29:s.

Ruotsalaistähti Moa Ilar tarjosi Joensuulle tylyn oppitunnin erän lopussa. Joensuu yritti ohi, mutta Ilar oli viekkaampi ja vauhdikkaampi.

– Luulin olevani edellä, mutta Ilarin suksi tuli sieltä. Ajauduin ihan mihin sattui. Ärsyttää todella paljon, avautui Joensuu Viaplayn haastattelussa.

– Hienoa olla takas maailmancupissa koronan jälkeen!! Vaikeista lähtökohdista pitänee kuitenkin olla tyytyväinen 17.sijaan ja siihen, että pääsi taas viivalle hyvällä fiiliksellä. Tämänpäiväisessä mieltä lämmittää toki karsinnan 2.sija, mutta sitä hienompaa on päästä haastamaan itseään maailman kovimpien joukossa. Tänään ei vielä erän lopussa ihan riittänyt, mutta vielä joku päivä se kantaa loppuun asti, arvioi Joensuu Instagramin puolella.