Suomalainen yleisurheilu on kokenut ikävän takaiskun. SUL tiedottaa, että Sajan Irincheev jättää kilpakävelyn ”ainakin toistaiseksi”. 19-vuotias Irincheev päätyi ratkaisuun erilaisten terveysmurheiden ja motivaation puutteen vuoksi.

– Ainakin tällä kohtaa meikäläisen kävelyt on kävelty, Irincheev sanoi tiedotteella.

Irincheev näki, että hän on urheillut viime vuosina vääränlaisten ajatusten motivoimana.

– En niinkään siksi, että urheilu olisi oikeasti kivaa ja hauskaa, ja toisi elämään lisää elämäniloa muiden asioiden ohella, Irincheev sanoo.

Irincheev oli vielä alkuvuodesta elämänsä kunnossa, mutta syömishäiriöt kiusasivat miestä pitkään. Keväällä Irincheev voitti Lappeenrannassa ikäluokkansa 10 kilometrin Suomen mestaruuden, mutta jätti kesän arvokisat väliin.

– Minulla oli kisarajat Podebradyn EM-joukkuekilpailuun ja alle 20-vuotiaiden EM-kisoihin Jerusalemiin, mutta en lähtenyt, koska en ollut mitalikunnossa, mikä oli näin jälkeenpäin ajatellen ihan älytöntä, Irincheev ällisteli touhuaan.

Irincheev käveli uransa ehkä onnistuneimman kauden 2021. Hän teki ulkoradoilla 3 000 metrin, 10 000 metrin ja 20 kilometrin 17-vuotiaiden SE:t ja otti Kalevan kisoista 20 kilometriltä pronssia.

– Jos pystyn asennoitumaan urheiluun kuten haluan ja saan psyykkiset asiat paremmin hallintaan, ettei urheilu aiheuta mitään ekstra stressiä, palaan ehdottomasti, mutta siihen pitää tehdä tosi paljon töitä, Irincheev arvioi tulevaa.