Suomalaishiihtäjä Krista Pärmäkoski on ollut sivussa kisoista Jällivaaran maailmancup-viikonlopun jälkeen. Hän lähti Ruotsista kotiin ennen aikojaan koronatartunnan vuoksi.

Pärmäkoski oli jo nimetty Trondheimin maailmancupiin. Hän ilmoitti kuitenkin sen alla Instagramissa, ettei koe vielä järkeväksi kilpailla.

– Halu olisi kova kilpailla viikonloppuna Trondheimissa, mutta näillä valmistautumisilla ennakkoon tiedän, että tulos ei ole sellainen, mitä haluan. Keskityn nyt siis heiluttamaan lumilapiota kotona hiihtosauvojen sijaan ja yritän, ettiä täältä hangesta sen kadonneen kunnon, mikä mulla oli vielä tallessa viimeks, kun lähdin kotoo reissun päälle. Kauden päätähtäin on Tour de Ski, joten vahvasti luotan itseeni ja motivaatiooni, että se kunto siihen mennessä on hangesta kaivettu esiin, linjasi Pärmäkoski.

Pärmäkosken henkilökohtainen valmentaja Matti Haavisto on nyt avannut naisen tilannetta Ylen haastattelussa. Pärmäkoski on vetänyt johtopäätöksensä ja lähdössä näillä näkymin Tour de Skille.

– Hän olisi ollut Trondheimiinkin lähdössä, mutta valmistautuminen jäi kuitenkin niin lyhyeksi tervehtymisestä. Varmistettiin se, ettei tule mitään takapakkia. Suunnitelmissa on lähteä Tourille, Haavisto kertoi Ylelle.

Pärmäkosken alkukausi on ollut vaikea. Haavisto kertoi, minkälaisia tavoitteita voi asettaa näistä lähtökohdista.

– Uskon, että noin kokenut urheilija haluaa tourilla menestyä. Realistisesti uskon, että pitää pystyä olemaan kärkikuusikossa. Varmaan tulee yksittäisiä hyviä ja huonoja kisoja, mutta niitä tulee kaikille. Tasaisuus ratkaisee, mikä on ollut yleensä resepti kokonaiskisassa menestymiseen, sanaili mies Ylelle.

Pärmäkoski esitteli viime kauden parastaan juuri Tour de Skillä. Hän sairastui kuitenkin ikävästi ennen ratkaisuhetkiä eikä päässyt enää huippukuntoon viime sesongilla.

Tästä Ylen juttu.