Olympiakomitea on valinnut ensimmäiset suomalaisurheilijat Pariisin vuoden 2024 olympialaisiin. Kymmenen urheilijaa nimettiin kisakoneeseen. Yksi heistä oli seivästähti Wilma Murto.

Joukkue täydentyy seuraavaksi maaliskuussa. Olympialaiset kilpaillaan Pariisissa 26. heinäkuuta – 11. elokuuta 2024.

– Urheilija voi saavuttaa henkilökohtaisen paikan tulosrajan tai rankingin perusteella, tai hän voi saavuttaa maapaikan. Noudatamme joustavan valinnan periaatetta eli urheilijoita valitaan sitä mukaa, kun he täyttävät kriteerit. Joustava valinta antaa kärkiurheilijoillemme työrauhaa kesää kohti mentäessä, olympiajoukkueen johtaja Leena Paavolainen kommentoi Olympiakomitean verkkosivuilla.

Yle kertoo verkkosivuillaan, että kulissien takana väännettiin toki kättä. Komitean henkilökunta keskusteli Ylen lähteiden mukaan siitä, kannattaisiko valintojen julkaisua siirtää, koska kansainvälinen olympiakomitea tiedotti hiljattain, että venäläisurheilijat voivat kilpailla Pariisissa – toki tarkasti rajatuin ehdoin. Suomen Olympiakomitea on saanut osansa raivosta.

– Puheet boikotista tai valintojen siirtämisistä ovat juuri sitä, mihin Venäjä tässä tähtää. Meidän ei pidä polvistua negatiivisten voimien edessä. Urheilijat ovat paikkansa Pariisiin ansainneet ja saavat sen, kommentoi Olympiakomitean huippu-urheiluyksikköä johtava Matti Heikkinen Ylelle.

Suomen ensimmäiset olympiavalinnat Pariisiin:

Ampumaurheilu:

Skeet: Eetu Kallioinen
Pienoiskiväärin asentokilpailu ja ilmakivääri: Aleksi Leppä

Purjehdus:

ILCA 7: Kaarle Tapper
Nacra 17: Sinem Kurtbay & Akseli Keskinen

Yleisurheilu:

400 m aitajuoksu: Viivi Lehikoinen
Maraton: Camilla Richardsson
Seiväs: Wilma Murto
Moukari: Silja Kosonen
20 km kilpakävely: Aku Partanen