Iivo Niskanen ja Norjan Erik Valnes ottivat sunnuntaina komennon miesten viestin toisella osuudella Saksan Oberhofissa. Taustalla tapahtui kuitenkin tyly romahdus.

Ruotsin kova tykki Calle Halfvarsson suli totaalisesti. Hän romahti sijalle 12 ja tuli vaihtoon 36 sekuntia kärjen takana.

Halfvarssonilla oli hieman sormi suussa kisan jälkeen. Hän myönsi suoraan Ruotsin Viaplaylle, että nyt meno oli surkeaa.

– Tämä oli huonoin osuuteni koskaan. Vartalo ei ole kunnossa. Ei minulla ollut energiaa, tankki oli tyhjä. Jos ei olisi ollut viesti, olisin luultavasti keskeyttänyt.

– Hirvittävää. Ihan kuin kaikki muuttuisi mustaksi. Jokin ei ole kunnossa.

Ruotsi nousi lopulta kuitenkin – osin muiden himmailun ansiosta – viestin seitsemänneksi. Valmentaja Lars Ljung ei silitellyt suojattiensa päitä.

– Meillä on isommat odotukset kuin mitä saimme tänään. Tätä ei voi hyväksyä, paalutti Ljung Viaplaylle.

Suomen hiihtokuningas Iivo Niskanen hoiti siis osuutensa kunnialla. Suomi sijoittui viidenneksi, ja Niskanen antoi Viaplaylla joukkueen arvosanaksi 6+.

– Eilisestä viisastuneena lähdin vähän erilaisella taktiikalla, että sain sinne loppuun sitä eroa hiihdettyä. Käytännössä hiihdettiin Ranskaa ja Saksaa vastaan siinä vaiheessa, mutta tietysti se meni aika kasaavaksi lopulta koko touhu. Kaikki oli yhdessä, kun tultiin loppusuoralle, että sikäli niitä eroja ei sitten lähdetty ylläpitämään vapaalla. Tuollainen viesti tällä kertaa, mutta ihan ok osuus kuitenkin, kommentoi Niskanen puolestaan Hiihtoliiton tiedotteella.

LUE MYÖS