Keski-Euroopan mäkiviikko päättyi lauantai-iltana Itävallan Bischofshofenissa. Suomalaisista Antti Aalto oli 28:s ja Eetu Nousiainen taipui ulos toiselta kierrokselta. Ylelle kisaa kommentoi Janne Ahonen.

– Päivän kisa oli askel oikeaan suuntaan, kun muuten mäkiviikko oli haasteellinen. Oli haasteita tekniikan kanssa jonkin verran. Tähän kisaan sain kuitenkin tekniikan pikkusen paremmin kasattua, vaikka tekemistä vielä riittää, arvioi Aalto Hiihtoliiton tiedotteella.

Kilpailun voitti Itävallan Stefan Kraft. Keski-Euroopan mäkiviikon kokonaiskilpailun vei Japanin Ryoyu Kobayashi.

Janne Ahonen ennakoi japanilaisen ja Saksan Andreas Wellingerin välistä kärkitaistoa Ylen studiossa. Ahonen on mäkiviikon kautta aikojen kuningas viidellä kokonaiskisan voitollaan. Hän sanoi suoraan, että japanilaisen kolmas kokonaiskisan voitto kuumottaisi.

– On mulla tietysti sen verran omakin lehmä ojassa, että se olisi Kobayashille jo kolmas mäkiviikon voitto. Se alkaa jo hitsit olla lähellä, sanaili Ahonen Ylelle.

Kobayashi vei siis lopulta voiton. Mäkiviikon kuninkuus ratkesi jo käytännössä ensimmäisellä kierroksella.

– Mäkiviikosta jäi hyvä maku, mutta tietysti olisi toivonut, että loppuratkaisu olisi mennyt vielä myöhemmäksi. Nyt se oikeastaan ratkesi ensimmäiseen kierrokseen.

– Ei se harmita. On siinä vielä pikkaisen matkaa, Ahonen heitti Kobayashin saavutuksesta kisan päätyttyä Ylelle.

Tästä Ylen juttu.