Oberhofissa kilpailtiin lauantaina aluksi 20 kilometrin perinteisen yhteislähtökisa. Norja otti neloisvoiton Erik Valnesin johdolla. Martin Löwström Nyenget ja Pål Golberg täydensivät palkintopallin.

Suomen ykkösnimi oli Perttu Hyvärinen, joka taisteli kuudenneksi. Ristomatti Hakola oli yhdeksäs ja Iivo Niskanen yhdestoista. Niskanen teki kovasti töitä ja hajoitti joukkoa, mutta ei pysynyt lopussa kärjen mukana. Arsi Ruuskanen oli 18:s, Lauri Vuorinen 24:s ja Markus Vuorela 27:s.

Hyvärinen harmitteli Viaplayn haastattelussa, ettei yltänyt palkintopallille.

– Oli herkäntuntuista kyllä tänään. Loppujen lopuksi harmittaa aika paljon tuo tulos. Ei vain löytynyt tuolle loppusuoralle parempaa. Periaatteessa olen sellaisessa kunnossa, että pitäisi pystyä taistelemaan pallista. No, tänään taisteltiin, mutta ei se sieltä tullut. Pettynyt olen. Sitten oli vielä Risen (Hakola) kanssa tuossa lopussa kahinoita, niin lähdetään tuosta painimaan kämpille, veisteli Hyvärinen.

Hyvärisen pettynyt olemus kiinnitti Viaplayn studion huomion. Studioemäntä Suvi Hakkarainen tiedusteli Sami Jauhojärveltä asiasta.

– Mitä (Hyväriselle) on tapahtunut?

– Tapahtunut on sellaista, että on saatu nostettua sitä tasoa yksi pykälä ylemmäs. Arvokisoissa ollut jo kuudes ja seitsemäs. Toblachissa sattui päivä kohdilleen, sattui huollolle täydellinen onnistuminen ja se voitto tuli sieltä. Totta kai se kasvatti nälkää.

– Jos Val di Fiemmessä tuli pettymys yhteislähtökilpailussa, nyt pettynyt kutossijaan, joka ei ole aikaisemmin ollut Hyväriselle arkipäivää, niin odotukset ovat korkealla. Mies tietää oman kuntonsa, iskukykynsä, joka ei kuitenkaan realisoidu tulokseksi. Mielenkiinnolla ja jännityksellä odotan seuraavaan väliaikalähtökilpailua perinteisellä, fiilisteli Jauhojärvi.

LUE MYÖS