Upealla amatööriurallaan nyrkkeilyn EM-kultaa voittanut Elina Gustafsson laittoi hanskat naulaan vuonna 2020.

Porista lähtöisin oleva nyrkkisankari on kuitenkin edelleen varsin suosittu persoona esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Nainen kirjoittaa ja kuvaa elämäänsä monipuolisesti.

Gustafsson on viime vuosina matkustanut ahkerasti rakkaansa Anna-Liisa ”Ansku” Bergströmin kanssa. Hän on nyt kirjoittanut Instagramissa kokemuksistaan matkustamisesta naisparina. Monissa maissa pariskunnan toiminta ei ole hyväksyttyä lain ja/tai kulttuurin silmissä.

Gustafsson teki asian selväksi päivityksessään. Hän listasi viime vuosien matkakohteita.

– Costa Rica, Mexico, Panama, Argentiina (ylivoimasesti valovuoden edellä kaikkia LGBTQ+ asioissa),
Kenia (homoseksuaalisuus on laitonta ja saattaa johtaa 14 vuoden vankeuteen), Etelä-Afrikka (maa on Afrikan ensimmäinen, jossa homoliitto on mahdollinen) ja Mauritius (Rikoslaki määrää homoseksuaalisesta kanssakäymisestä enintään viiden vuoden vankeusrangaistuksen), päivitteli Gustafsson.

Listaus on karu, mutta Gustafssonin omat kokemukset eivät ole sitä olleet.

– Meillä ei varsinaisesti ole koskaan ollut mitään ongelmaa naisparina matkustaessa ja meidät otetaan aina super hyvin vastaan. Mutta ottaahan se päähän, et me ollaan kihlajaismatkalla ja meidän ei silti kannata kulkea julkisesti esim käsi kädessä, ettei ”provosoida” ketään, harmitteli nainen.

Kuva ja koko päivitys tästä.

LUE MYÖS