Maastohiihdon Skandinavia Cup -viikonloppu Viron Otepäässä päättyi 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisoihin.

Eveliina Piippo oli naisten kisassa hienosti neljäs. Hän hävisi norjalaisvoittaja Silje Theodorsenille 19,5 sekuntia. Harvakseltaan alkukaudesta kilpaillut Piippo ei ollut erityisen tyytyväinen.

– Oli huono kisa tänään. Jaksaa kyllä takoa hyvällä frekvenssillä, mutta tehot vaan puuttuu, niin sit tulos on tuollainen. Mut se on välillä tällaista. Nyt ei auta kuin koittaa saada lihaksisto vähän parempaan tilaan ennen seuraavia isompia kisoja, avautui nainen Hiihtoliiton tiedotteella.

Muista suomalaisista Jasmin Kähärä oli 9:s, Anna-Kaisa Saari 21:s, Rebecca Immonen 26:s, Fanny Kukonlehto 27:s ja Siiri Kaijansinkko 28:s.

Miesten kilpailun paras suomalainen oli Ristomatti Hakola, joka oli tänään 10:s. Hän taipui 47,6 sekuntia Norjan Iver Tildheim Andersenille, joka voitti kisan. Olli Pekka Laitila oli 21:s, Miro Karppanen 23:s ja Juuso Tossavainen 24:s.

Minja Korhonen säväytti jälleen

Yhdistetyn maailmancup jatkui puolestaan Saksan Oberstdorfissa. Tällä kertaa oli vuorossa Individual Compact -kilpailumuodon kilpailu.

Naisten kilpailussa Minja Korhonen oli hienosti yhdeksäs. Heta Hirvonen oli 27:s.

– Tän päivän kisassa oli mäkiosuus taas vähän lähempänä sitä omaa hyvää tasoa. Huomasi, että kun sai hyppyjä enemmän alle tohon mäkeen, niin toi vähän varmuutta ja pääsi taas paremmin kiinni tohon mäkeen. Se oli positiivinen juttu tänään.

– Hiihtoladulla kävi vähän harmillisesti. Toiselle kierrokselle lähdettäessä heitti sääret niin pahaan kramppiin, että oli jo aika tunnotonta menoa loppumatkasta. Se oli vähän semmosta selviytymistä maaliin hiihtopuolella tänään. Mutta siitä huolimatta riitti kuitenkin yhdeksänteen sijaan. Ihan kauden alusta ollut tavoitteena TOP10-sijoitukset maailmancupista ja on ollut tosi hyvä, jos on sinnekin päästy. Tosi hienoa että riitti kumminkin tavoitteisiin tämänkin päivän kisa ja siitä on hyvä jatkaa seuraaviin viikonloppuihin ja muihin kisoihin. Nyt kyllä tulee pikku huili tarpeeseen, kun tästä päästään kotosalle. Eikun vaan jatkamaan, selvitti Korhonen Hiihtoliiton tiedotteella.

Miesten kilpailussa Eero Hirvonen oli 15:s ja Ilkka Herola 16:s. Arttu Mäkiaho oli päivän 34:s ja Perttu Reponen 40:s. Voiton vei jälleen Norjan Jarl Magnus Riiber.