Lauri Markkanen valittiin Vuoden Urheilijaksi. Tuo lopputulos miellytti myös Tapio Suomista.

Yle-legenda, joka selostaa nykyään esimerkiksi koripalloa Ruutu-palvelussa, kommentoi asiaa X:ssä. Hän myönsi, että aivan kaikki Urheilugaalan käänteet eivät miellyttäneet häntä.

– …koriskundina tunneen mielihyvää, Lauri Markkanen ja Gordie Herbert valittiin Vuoden Urheilijaksi ja Valmentajaksi. Myötähäpeää tunnen siitä, että pisteiden/ykkössijojen perusteella osa urheilutoimittajista jätti Markkasen listansa hännille tai kokonaan ulkopuolella, hämmästeli Suominen.

Suomisen viesti herätti runsaasti keskustelua. Hän myönsi kommentoi joidenkin seuraajien vastauksia.

– Eikö äänestys ole mielipidekysymys, samoin kun euroviisuäänestyksessä. Miksi urheilutoimittaja ymmärtäisi urheilusta yhtään enempää kun kappaleita euroviisuraadissa arvioiva henkilö, pohti eräs.

Suomisen vastaus oli selvä.

– …voin vastata omalta osaltani. Kohta 40 vuotta alalla, osapuilleen 200 urheilun arvokisaa ja edelleen päivittäin ytimessä. Uskon, ainakin auttavasti, ymmärtäväni huippu-urheilun olemuksen. Mutta, tottakai mielipidekysymys. Silti ilmiselvä taktikointi närästää, kuten huomaat… selvitti Suominen.

Viesti tästä.

Tapio Suominen

@tapio_suominen
…koriskundina tunneen mielihyvää, Lauri Markkanen ja Gordie Herbert valittiin Vuoden Urheilijaksi ja Valmentajaksi. Myötähäpeää tunnen siitä, että pisteiden/ykkössijojen perusteella osa urheilutoimittajista jätti Markkasen listansa hännille tai kokonaan ulkopuolella…🤔😐🏀