NBA-seura Utah Jazzin ja Suomen koripallomaajoukkueen tähtipelaaja Lauri Markkanen on valittu odotetusti Vuoden urheilijaksi 2023.

Markkanen keräsi 1 998 ääntä. Ykkössijoja miehelle irtosi peräti 126 Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä.

Wilma Murto oli kakkonen 1 879 äänellä ja 48 ykkössijalla. Kalle Rovanperä oli kolmas (1 645 ääntä ja 29 ykkössija).

Wilma Murto nappasi Sykähdyttävin urheiluhetki -palkinnon. Vuoden joukkue -palkinnon ansaitsi Suomen Davis Cup -joukkue. Saksan miesten koripallomaajoukkueen päävalmentajana maailmanmestaruuteen vienyt Gordon Herbert valittiin Vuoden valmentajaksi. Suomen Davis Cup -joukkue on valinta Vuoden esikuvaksi.

Suomalaisen urheilun kunniagalleriaan Hall of Fameen valittiin neljä uutta urheilijaa. He ovat jalkapalloilija Sami Hyypiä, ralliautoilija Juha Kankkunen, salibandyn pelaaja Mika Kohonen ja yleisurheilija Riitta Salin.

Urheilugaala järjestettiin Helsingin Jäähallissa. Monet kehuivat tapahtumaa sosiaalisessa mediassa. Mukaan mahtui toki myös kritiikkiä.

Aivan kaikki ei mennyt putkeen kulisseissa. Urheilugaalan nettisivut eivät kestäneet kriittisellä hetkellä rasitusta.

Monet valittelivat X:ssä ennen iltayhdeksää, että he eivät päässeet äänestämään suosikkiaan.

– Äänestäisin sykähdyttävin urheilu hetkee mut tätä tää on ollu. Urheilugaala varmuuden vuoksi myös Yle Urheilu ja Yle TV2.

– Eipä äänestetä.

– Talvi yllätti autoilijat ja kävijämäärä Urheilugaalan nettisivut?

Jere Malmberg

@slowpudda
Äänestäisin sykähdyttävin urheilu hetkee mut tätä tää on ollu. #urheilugaala varmuuden vuoksi myös @yleurheilu ja @YLETV2

Matti Gröhn

@MattiGrohn_
Talvi yllätti autoilijat ja kävijämäärä Urheilugaalan nettisivut? #Urheilugaala