Entinen F1-kuski David Coulthard on kommentoinut Lewis Hamiltonin Ferrari-siirtoa Formula for Success -podcastissaan. Skotti nosti esille myös Michael Schumacherin nimen.

Coulthard teki selväksi, että Hamilton joutuu kovaan paikkaan. Tallikaverina on Ferrarin kultapoika Charles Leclerc.

– Charles on nuori, loistavan nopea kuski. Hänellä ei ole maailmanmestaruuksia tai Lewisin kokemusta, mutta uskon, että hänestä tulee vielä mestari. Se saattaa olla Lewisin suurin haaste, arvioi Coulthard.

Coulthard muistutti, että tässä vaiheessa ei ole selvää, kumpi on nopeampi kuski. Miehet eivät ole ajaneet samaa autoa F1-sarjassa.

Hän nosti esiin suomalaisille hyvin tutun esimerkin: Michael Schumacherin ja Mika Häkkisen välisen kaksintaistelun.

– Mika Häkkinen oli yksi nopeimmista kuskeista yhdellä kierroksella. Väittäisin, että hän oli jopa Michaelia nopeampi yhdellä kierroksella. En pysty todistamaan sitä, koska he eivät ajaneet ikinä samaa autoa. Michaelista teki poikkeuksellisen se, että hän pystyi tykittämään aika-ajokierroksen 60 kertaa peräkkäin.

– Mielestäni Charles on häikäisevä aika-ajaja. Lewis on mieletön kuski, mutta jo 40-vuotias. En usko hänen tulevan nopeammaksi yhdellä kierroksella. Charles taas on tuossa vaiheessa uransa huipulla.

LUE MYÖS