Aleksandr Bolshunov on dominoinut miten halunnut hiihdon Venäjän Cupia tällä kaudella. Bolshunov on voittanut kaikki kisat.

Naisten puolella on kuitenkin erilaista menoa. Pekingin olympiakisoista kolme mitalia napannut ja maailmancupin kokonaiskisan kaudella 2021–2022 voittanut Natalja Terentjeva (entinen Neprjajeva) ei ole kilpaillut tällä sesongilla lainkaan.

Venäjällä järjestetään helmikuussa Spartakiad-talviurheilutapahtuma. Tässä vaiheessa näyttää selvältä, että Terentjeva ei ole mukana noissa karkeloissa.

Nainen on pitänyt hiljaiseloa. Maajoukkuevalmentaja Juri Borodavko on nyt kommentoinut Terentjevan tilannetta Match TV:lle.

– Natalja harjoittelee, pitää itseään kunnossa, mutta hän ei ole päässyt kilpailuihin. Nyt ollaan harjoitusmoodissa. Terveys on nyt kaikesta tärkeintä. Kaikki isoimmat kisat ovat vielä edessä.

Borodavkon mukaan Terentjeva ei ole läpäissyt terveystarkastusta, eikä hän ole pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti.

– Emme odota häntä Spartakiadiin. Toivomme, että kaikki palaa normaaliksi ja että hän tulee tuomaan meille iloa tuloksillaan, etenkin kansainvälisissä kisoissa.

Venäjän hiihtäjät on tällä hetkellä suljettu kansainvälisistä kisoista.

LUE MYÖS