Maastohiihdon maailmancup jatkui sunnuntaina USA:n Minneapolisissa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla.

Kerttu Niskanen oli naisten kilpailun kuudes. Kilpailun toinen suomalainen Jasmi Joensuu oli 38:s. Ruotsin Jonna Sundling vei voiton ennen maannaistaan Frida Karlssonia ja USA:n Jessie Digginsiä.

Kuudes sija oli varsin mainio Niskaselle etenkin vapaalla hiihtotavalla. Nainen ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen Viaplayn haastattelussa.

– Oli hyvä kisa. Oli kyllä jaksavan tuntuista hiihtoa. Vähän liian hidas alku. Se (Delphine) Claudelin perässä hiihtäminen oli ehkä loppupeleissä vähän virhe. Tuntuu, että mentiin aika hiljaa, harmitteli Niskanen.

– Yhtäkkiä säikähdin, kun Jonna (Sundling) tuli meistä ohi tuossa, kun ammuttiin seuraavalle kierrokselle, mutta siinä peesissä pystyin ihan hyvin. Toki sitten kun Jonna otti loppukirin, niin en lähtenyt itse kirimään, kun oli vielä kierros jäljellä, mutta viimeinenkin kierros tuntui ihan jaksavalta yksin hiihtäessäkin. Ehkä vähän jäi sellainen fiilis, että olisi pitänyt se ensimmäinen kiekka hiihtää kovempaa.

Maailmancupia kilpaillaan seuraavaksi Salpausselällä. Siellä on vuorossa myös Niskasen bravuurimatka 20 kilometrin perinteisen kisa.

– Hyvillä mielillä lähdetään Lahteen. Sinne on pertsan kisaan tietenkin kovat odotukset. Sillä tavalla tuntuu, että kunto on niin kuin palaamassa ehkä ennalleen. Vähän valittelin aiemmin, kun se mahatauti vei kyllä voimia, mutta ihan olen tyytyväinen tähän reissuun, fiilisteli Niskanen.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi kehui Niskasta. Hän laskeskeli toki naisen tehneen virheen.

– Jos kahteen ja puoleen kilometriin Niskasen sijoitus oli 21:s ja 27 sekuntia Sundlingin takana. 5,8 kilometriin kymmenes ja 40 sekuntia. Ero on puolittunut siitä, mitä tuli ensimmäiselle kahdelle ja puolelle kilometrille. Siitä enää vajaat viisi sekuntia tuli kahdeksaan ja puoleen kilometriin. Sijoitus nousi jo seitsemäksi. Sitten vielä muutama sekuntia lisää maaliin, niin kyllä alkuvauhti on ollut liian rauhallinen, arvioi ”Musti” studiossa.

LUE MYÖS