Kerttu Niskanen onnistui loistavasti Canmoren 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Kaksi kisaa tämän vuoden maailmancupissa voittanut Niskanen taipui vasta loppusuoralla Frida Karlssonin taakse kakkoseksi.

Suomalaiset fanit ja asiantuntijat odottivat Niskaselta huippusijoitusta ja jopa voittoa. Aivan kaikki eivät olleet samoilla linjoilla länsinaapurissamme.

Viaplayn asiantuntija Johan Olsson esitti omaa vihjailuaan Niskasen vireestä. Hän ei uskonut naisen olevan enää riittävän hyvässä kunnossa.

– Sanoisin, että jos oltaisiin kauden alussa, niin Kerttu Niskanen olisi suurin suosikki. Hän on todella vahva tällaisella radalla, ja hän on hyvä loppusuoralla, mutta hänen kuntonsa viime viikkoina on ollut hieman kysymysmerkki.

– Sanoisin, että oma suosikkini ovat tänään Frida Karlsson ja Ebba Andersson – ja ehkä Jessie Diggins. Jokerikorttina sanoisin Linn Svahn. Hän on paras loppusuoralla, arvioi Olsson Viaplaylla.

Svahnilla, Anderssonilla ja Digginsillä ei ollut mitään asiaa Niskasen kyytiin. Karlssonin kohdalla Olsson osui siis oikeaan.

Johanna Matintalo oli kisan seitsemäs ja Anne Kyllönen viidestoista.

LUE MYÖS