Ampumahiihtäjä Tero Seppälän kausi ei ole mennyt miehen toiveiden mukaan. MM-kisoissakin on ollut vielä hakemista.

Seppälä jäi viimeksi normaalimatkan kilpailussa 36:nneksi Tshekin Nove Mestossa. Seppälä ampui kolme sakkoa kisassa, jonka voitti Norjan Johannes Bö.

– Suorituksena ihan kohtalainen. Tänään oli raskas hiihtokeli ja todella hyvä olosuhde ammuntaan. Olisi pitänyt ampua vähän paremmin, ja kelin olisi suonut olla tasapuolisempi ladulla niin olisi tullut parempi tulos. Hiihto kulki ihan hyvin, Seppälä kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Norjalaislegenda Ole Einar Björndalen on kommentoinut kisojen yhteydessä suomalaisurheilijoiden tekemistä Ylelle. Moninkertainen arvokisamitalisti hämmästeli Seppälän tilannetta.

– Olen todella yllättynyt Seppälästä. Hänellä on lahjoja, hänellä on ”moottori” eli hänellä on kestävyyttä. Ei ole niin vaikeaa kehittää hänestä urheilijaa, joka yltäisi kärkikymmenikköön. Seppälän pitäisi olla myös jossain vaiheessa palkintokorokeurheilija, Björndalen kommentoi Ylelle.

– Jos hän haluaa palkintokorokkeelle, hänen pitää olla hyvässä ympäristössä. Hänen ei pidä olla kaukana huipuista koko kesää. Sitten hän saisi optimaalisen valmistautumisen, Björndalen paalutti.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS