Suomen presidentti Alexander Stubb päätti mennä lauantaina katsomaan jääkiekon SM-liigan pudotuspelejä. Stubb oli pelipaikalla seuraamassa HIFK:n ja Pelicansin välistä puolivälierätrilleriä.

Kaikkia asia ei toki miellyttänyt. Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori oli sosiaalisessa mediassa jakamassa valittuja sanoja kriitikoille.

Eräs somekirjoittaja otti esille sen, että hänen mukaansa Stubbia ei nähty seuraamassa HIFK:n naisten jääkiekkojoukkueen suorituksia pudotuspeleissä.

– Miksi istuva presidentti ⁦Aleaander Stubb ei osallistunut ⁦HIFK:n naisten joukkueen ⁦Stadin Gimmojen playoffeihin, vaikka upeat naiset voittivat Suomen mestaruuden? Minkä viestin arvovalinta lähettää, arvuutteli kirjoittaja.

Valavuori repi pelihousunsa samalla sekunnilla. Hän antoi oman mielipiteensä aiheesta.

– Minkä viestin presidentti lähettää kun hän istuu 89-vuotiaan seuralegendan kanssa pelissä? Legendan, joka sattuu olemaan hänen isänsä, jolla ei ollut mahdollisuutta tehdä uraansa naisten urheilussa ajassa, jolloin biologiset miehet eivät saaneet kilpailla naisten sarjoissa, tykitti Valavuori.

Twiitti tästä.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Minkä viestin presidentti lähettää kun hän istuu 89-vuotiaan seuralegendan kanssa pelissä? Legendan, joka sattuu olemaan hänen isänsä, jolla ei ollut mahdollisuutta tehdä uraansa naisten urheilussa ajassa, jolloin biologiset miehet eivät saaneet kilpailla naisten sarjoissa.

Saara Kivelä

@saara8kivela
Miksi istuva presidentti ⁦@alexstubb⁩ ei osallistunut ⁦@HIFKHockey⁩ naisten joukkueen ⁦@StadinGimmat⁩ playoffeihin, vaikka upeat naiset voittivat Suomen mestaruuden?
Minkä viestin arvovalinta lähettää 🤔

#arvot #viestintä #patriarkaatti #kommandonaiset

LUE MYÖS