Norjan Johannes Kläbo kruunasi sunnuntaina maagisen viikonloppunsa, kun hän voitti miesten vapaan hiihtotavan sprintin Lahdessa.

Aivan läpihuutojutusta ei ollut tällä kertaa kyse. Ranskan Lucas Chanavat hävisi finaalissa vain 0,31 sekuntia vuonomaan ihmeelle.

Chanavat tarjosi jo välierissä melkoisen show’n, kun hän ohitti ylämäen päätteeksi kurvissa Kläbon ja koko muun porukan. Ylen selostaja Kimmo Porttila ja asiantuntija Kalle Lassila ällistyivät näkemästään.

– Kyllä se on vain kertakaikkiaan kuin noin lyhyelle matkalla nämä kaverit pystyvät tekemään tuollaisia ratkaisuja ja ohituksia. Oli vain muutaman kymmenen metriä ja pistetään siihen hanaa niin, että voi tehdä monta ohitusta. Moni ihminen maailmassa ei pysty tuollaista toteuttamaan.

– Oikeasti se, kuinka vahvasti Chanavat siihen iskee. Siinä näki oikeasti, kun sauvat anelivat armoa, kun jätkä paineli siihen. Tuo on sellainen sprinttien suola, kun kovimmat hiihtäjät pystyvät lyhyessä ajassa ja lyhyellä matkalla tekemään todella isoja ratkaisuja, ällisteli Lassila Ylellä.

Myös Ylen asiantuntija Aino-Kaisa Saarinen oli vaikuttunut näkemästään.

– Chanavat teki kyllä uskomattoman ohituksen tuossa kurvissa. Käytännössä sladitti ylämäkeen. Enpä ole moista ennen nähnyt! fiilisteli Saarinen.

Ohitus näkyy Ylen lähetyksessä ajasta 1:16:35.

LUE MYÖS