Norjan Johannes Kläbo teki jo varhaisessa vaiheessa kautta selväksi, että hän ei usko pystyvänsä voittamaan maailmancupin kokonaiskilpailua. Kaikki eivät miehen puheista niin välitä.

Loistavasti alkukauden hiihtänyt Kläbo joutui jättämään väliin Tour de Skin terveysmurheiden jälkeen. Meno on ollut sen jälkeen vakuuttavaa.

Kläbo teki jo ennen sunnuntain Holmenkollenin 50 kilometrin kisaa selväksi oman näkemyksensä tilanteesta. Hän piti eroa maailmancupin kärkinimeen Harald Östberg Amundseniin liian isona.

– Jos katsoo miten hän on hiihtänyt tällä kaudella, on hän (Amundsen) hiihtänyt harvoin huonosti. Ei auta minua paljon, jos hän on seitsemäs.

– Hän ei ole hiihtänyt huonosti tänä vuonna. Tämä on pelkkää matematiikkaa. On vaikeaa kerätä 236 pistettä, harmitteli Kläbo VG:lle.

Amundsen kommentoi Kläbon puheita. Hänen mielestään supertähti hieman vedättää mediapuheissaan.

– En usko tuohon lainkaan… Hän (Kläbo) ei ole luovuttanut. Hän vain puhuu tuollaisia medialle.

– On kivaa, että on hieman jännitteitä. Kaikki tietävät, että Johannes oli sairaana Tourin aikana ja sain ison johdon. Viime vuosina hän on ollut ylivoimainen kokonaisuudessaan, joten on kaikkien mielestä varmasti kivaa, että on hieman jännittävämpää nyt, selvitti Amundsen VG:lle.

Kläbo voitti lopulta sunnuntain kisan ja Amundsen oli neljäs. Kaksikon välinen piste-ero on 202, kun jäljellä on neljä maailmancupin kisaa.

LUE MYÖS