Joni Mäki tarjosi suomalaisille hiihtofaneille ilonaiheita sunnuntaina Salpausselän kisoissa. Mäen älykäs ja vahva tekeminen nosti hänet vapaan hiihtotavan finaaliin saakka. Hän oli lopulta kuudes.

Mäki ei ollut vielä kovin erityisessä lyönnissä aika-ajossa. Viime aikoina sairastellut MM-mitalisti arvioi tekemistään ennen eriä Viaplaylle.

– Ei olla ihan täydessä lyönnissä vielä, mutta onneksi nyt ainakin jatkoon riitti. Lähdetään siellä taas taistelemaan.

Mäki laukoi paljonpuhuvat sanat, kun hän avasi tilannettaan kunnon osalta.

– Lihaksisto tuntuu ihan hyvälle, mutta vielä kun saisi joltain lahjoitettuna keuhkot, niin jaksaisi hiihtää pidempään, mutta lähdetään taistelemaan.

Mäkeen kohdistui odotuksia ennen miesten erävaihetta. Ylen asiantuntija Aino-Kaisa Saarinen nosti esiin miehen nimen.

– Olisiko Joni Mäki päivän suomalainen miehissä? Mutta Joni on tosiaan hieman sairastellut joten hänen kuntonsa vielä vähän arvoitus, pohti Saarinen, joka oli vaikuttunut välierien jälkeen.

– Joni osaa tämän taktisen hiihtämisen. Ei yhtään ylimääräistä liikettä, ihasteli hiihtolegenda Ylelle.

Mäki itse summasi urakkansa finaalin jälkeen. Hän myönsi, että paukut loppuivat finaalissa.

– Kokonaisuutena oikein hyvä päivä. Karsinta lähti vähän yskähdellen käyntiin, mutta loppua kohti parannettiin. Vähän jäi kaivelemaan, että podium jäi tänään. Finaalissakin hiihdettiin omaan makuun ihan hyvää vauhtia ja olin pelipaikoilla ihan loppuun asti, mutta tänään ei ihan riittänyt lopussa, Mäki summasi Hiihtoliiton tiedotteella.

LUE MYÖS