Ylen suosittu mäkihyppyasiantuntija Janne Ahonen keräsi myös päättyneellä kaudella suuret kehut katsojilta, vaikka suomalaisten menestys ei ollut vieläkään kovinkaan erikoista.

Ahonen kommentoi viikonloppuna päättynyttä mäkihyppykautta. Esille nousi esimerkiksi slovenialaisen Peter Prevcin tilanne.

31-vuotias Prevc ilmoitti helmikuussa lopettavansa uransa tähän kauteen. Sen jälkeen on kuitenkin alkanut tapahtua, ja Prevc on palannut tuloslistojen kärkipäähän. Perjantaina tuli ensimmäinen voitto maailmancupissa sitten vuoden 2020.

Ahonen muisteli omaa uraansa, johon kuului lopulta enemmän kuin yksi lopettaminen. Hän päätti 16 vuotta Keski-Euroopan mäkiviikon yhteydessä lopettavansa sesongin päättyessä. Myös Ahosella alkoi kulkea.

– Taustalle tulee ajatus, että se loppuu tähän. Samalla stressitasot laskevat ja hyppääminen saattaa helpottua. Osaa myös nauttia loppukaudesta erilailla, arvioi Ahonen nyt Ylelle.

Lopulta Ahonen pyörsi päätöksensä jo vuodessa ja palasi mäkitorniin. Ahonen ei osannut sanoa, tekeekö Prevc saman tempun.

– Vaikea sanoa. Onhan noita muutamia comebackeja nähty. En pääse Peterin pään sisälle, mutta itselläni se ensimmäinen lopettaminen oli hätiköity päätös. Intohimo kilpailuun ja hyppäämiseen ei hävinnyt mihinkään, eikä ole varmaan vieläkään, Ahonen myönsi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS