Therese Johaug on mahdollisesti palaamassa takaisin Norjan hiihtomaajoukkueeseen. Mikäli Johaug tekee paluun, valmistautunee hän siis MM-kisoihin maajoukkueen kanssa.

Johaugin paluu herättää ristiriitaisia tunteita. Astrid Öyre Slindin valmentaja Chris Jespersen on esittänyt omia näkemyksiään aiheesta NRK:lle.

Jespersenin mielestä Slindin ei välttämättä kannata lähteä maajoukkueeseen. Hän nosti esiin Johaugin nimen.

– Hän ”tappaa itsensä”, jos hän on joukkueessa Johaugin kanssa, linjasi Jespersen ja viittasi Johaugin rajuun kuntoon.

Slind itse kertoo keskustelevansa asiasta maajoukkueen kanssa. Hän kertoi, että tämän hetken neuvottelujen sisältö on ”salaisuus”.

Slind on erittäin tyytyväinen kehitykseensä Jespersenin alaisuudessa. 36-vuotias veteraani haluttaisiin kovasti takaisin maajoukkueeseen.

Yleisesti ajatellaan, että huipputason hiihtäjä pystyy nostamaan myös joukkuekavereidensa tasoa. Jespersenin näkemys aiheesta on erilainen.

– Johaug on täysin eri planeetalta. Hänellä on käsittämätön hapenottokyky… Hän harjoittelee sellaisella tavalla, että jos muut yrittävät pysyä mukana, tulevat he tuhotuksi. Astrid ei pysty vastustamaan kiusausta. Hän on lähtenyt tuohon leikkiin aiemmin ja mennyt sen jälkeen ämpärille.

Slind myönsi itsekin NRK:lle, että se on ollut ongelma hänelle. Nainen ei ole osannut hillitä omaa haluaan kilpailla myös harjoituksissa.

– Hän (Jespersen) näkee luultavasti, että Theresen huipputaso on älyttömän kova. Sitten hän tietää minun olevan kilpailuhenkinen tyyppi, joka haluaa vetää aina täysillä, pohti Slind.

LUE MYÖS