Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välben kommentit tuntuvat vain radikalisoituvan. Hiihtolegendan suusta tipahti melko sakeaa tekstiä Match TV:n haastattelussa.

Naiselta kysyttiin Venäjän urheiluministerin Oleg Matytsinin ehdotuksesta. Matytsin heitti ilmoille ajatuksen, että norjalaiset ja venäläiset voisivat kilpailla toisiaan vastaan erillisessä kisassa.

– Kyllä, ministeri ehdotti norjalaisten kutsumista. En halua nöyryyttää itseäni kenenkään edessä. Kukaan ei tule Venäjään ilmaiseksi. Mielestäni ei ole tarvetta ruokkia norjalaisille mitään. Nämä ihmiset osoittautuivat russofobeiksi.

– Jotkut norjalaiset urheilijat ovat ilmeisesti sanoneet, että heitä harmittaa, ettei venäläisiä ole kansainvälisissä kisoissa. Mutta en usko heitä.

Haastattelussa nostiin esiin myös kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtajan Thomas Bachin sanat.

– Thomas Bach sanoi, että KOK on pyytänyt ukrainalaisia monitoroimaan venäläisten urheilijoiden patrioottisia lausuntoja netissä. Se voi johtaa sanktioihin ja pakottamiseen pois Pariiisin olympialaisista, avasi toimittaja Välbelle ja sai melkoisen vastauksen.

– Thomas Bach on todellista pohjasakkaa tämän jälkeen. Ei ole muuta sanottavaa. En arvosta häntä enää edes olympiavoittajana.

– Ei ole salaisuus, että sodan (toinen maailmansota) aikana hänen isänsä (Bach on saksalainen) ampui venäläisiä. Jos näen joskus Bachin, en kättele häntä, vuodatti Välbe.

LUE MYÖS