Therese Johaugin mahdollinen paluu kansainvälisiin hiihtokisoihin on kerännyt julkisesti lähinnä ylistäviä kommentteja. Pinnan alla kuohuu kuitenkin mahdollisesti enemmän.

Johaug keräsi siis valtavasti kehuja, kun hän oli ylivoimainen Norjan mestaruuskisojen 30 kilometrin kisassa.

– Hänen pitää vain noutaa MM-kisoista ensi vuonna. Etenkin jos hän on tässä vedossa, hehkutti Johannes Kläbo Dagbladetille.

Myös Petter Northug on väläytellyt mahdollista paluuta. Ruotsalaisen SVT:n asiantuntija Anders Blomquist arvioi kaksikon tilannetta.

– Therese on riittävällä tasolla. Kyse on hänen kohdallaan vain siitä, pystyykö hän ja hänen perheensä tähän. Jos hän tekee niin, on hän yksi suosikeista. Petter Northugin tilanne on päinvastainen. Hän on tehnyt tällä kaudella sensaatiomaista jälkeä, etenkin kun huomioidaan hänen ikänsä (38). Norjan miesten maajoukkue on vain maailman paras, päivitteli ruotsalainen.

Blomquistin mukaan hiihdon nykytähdet eivät ole todellisuudessa täysin innoissaan Johaugin tai Northugin mahdollisesta paluusta.

– Uskon, että monia nykyhuippuja ärsyttää. He haluavat valokeilan kohdistuvan itseensä, eivätkä halua heitä takaisin. Mutta näiden kahden kohdalla monet varmaan ovat ok, koska he ovat isoja nimiä lajille.

LUE MYÖS