Lauri Kerminen on yksi harvoista suomalaisurheilijoista, jotka jatkavat uraansa Venäjällä. Suomen parhaisiin lentopalloilijoihin lukeutuva Kerminen tekee tiliä Moskovan Dynamon paidassa.

Kerminen ei lähtenyt seurastaan, kun Venäjä käynnisti brutaalin laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan helmikuussa 2022. Lentopalloliitto heitti miehen nopeasti pois maajoukkueesta.

Mies itse selitti ratkaisuaan STT:lle toukokuussa 2022. Hän väitti halunneensa purkaa sopimuksensa. Seurajohto oli kuitenkin eri mieltä.

– He lupasivat palata asiaan. Seuraavana päivänä sain tiedon, että voin lähteä, mutta se maksaa. Summa ei ollut aivan miljoonaa euroa, mutta kauaksikaan ei jääty, Kerminen kommentoi STT:lle.

Kerminen ei ole sen jälkeen paljon asiastaan medialle puhunut. Viime kesänä selvisi kuitenkin, että ura jatkuu Venäjällä. Ei ole tietoa, pakottiko joku jälleen Kermisen jatkamaan rajan takana.

Menestystä on tullut. Kerminen välittää Instagramissa ajoittain kuulumisiaan. Viime viikolla mies jakoi kuvan, jossa hän hymyili leveästi. Paikka Venäjän finaaleissa oli ratkennut.

– Pääsimme finaaleihin, hehkutti Kerminen.

Zenit vei voiton ensimmäisessä finaalissa.

Kuva tästä.

LUE MYÖS