Hiihtäjä Lauri Vuorinen oli sunnuntaina 14:s kotikulmillaan Rovaniemellä miesten 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Hän hävisi yli seitsemän minuuttia kisan voittaneelle Remi Lindholmille.

Vuorisen loppukausi on ollut tulosten valossa vaisu, sillä häneltä nähtiin kauden aikana hyviä otteita myös normaalimatkan kisoissa. Sprinttitykiltä ei toki odotettu paljon 50 kilometrin kuninkuusmatkalla.

Vuorinen ja hänen kihlattunsa Johanna Matintalo asuvat aivan sunnuntain kisapaikan vieressä. Se nousi esille myös Ylen Laura Arffmanin haastattelussa kisan alla. Keskustelusta selvisi, että kisan jälkeen odotti lämmin sauna.

– Kyllä tässä sauna on päällä ajastimella. Kyllä me sinne varmaan istahdellaan hetkeksi, mutta sitten on virallinenkin banketti tulossa. Kiire tulee sinnekin, ettei meillä hirveän kauan ehdi olla, mutta kavereita on kutsuttu, paljasti Vuorinen Ylelle.

Vuorinen oli valmistautumassa lähtemään kisan numerolla 120. Hän teki sen lopuksi hienovaraisesti selväksi.

– Aamulla oli vähän mielessä, että mitä kaikkea tässä oikein tänään tapahtuu. Nyt pitäisi lähteä tuohon lähtöön ja siihen fokus, selvitti Vuorinen ja sai haastattelun päättymään.

– Aika kohteliaasti Vuorisen Late sanoi, että pitäisi olla kilpailussa, naureskeli selostaja Kimmo Porttila, kun ääni palasi Ylen koppiin.

LUE MYÖS