F1-sarjan kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen voitti sunnuntaina Japanin GP:n. Red Bull -kuskilta ja kolmanneksi sijoittuneelta Ferrarin Carlos Sainzilta kysyttiin kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa myös rallista.

Sainzin isä Carlos Sainz Senior on rallin kaksinkertainen maailmanmestari. Verstappen Jos-isä taas on ajanut rallia muutaman vuoden.

– Isäni aloitti ralliautoilun 2–3 vuotta sitten. Kun näen hänen ajamistaan auton sisältä kuvatuista videoista, uskon hänen olevan enemmän vaarassa kuin minä, arvioi Verstappen.

– Jokunen viikko sitten, taisi olla Bahrainin testeissä, isäsi näytti minun isälleni videon onnettomuudestaan tai jostain ulosajostaan. Nyt he jakavat yhdessä onnettomuuksiaan. ”Katso, katso! Mitä mieltä olet!?” naureskeli Sainz vieressä.

– Isäni syyttää normaalisti nuotteja (virheistään). Mutta kun rallista puhutaan, niin arvostan valtavasti ihmisiä, jotka ajavat rallia. Se on todella vaikuttavaa. Näin minun mielestäni, koska siellä on puita ja kaikkea muuta… Täällä meillä radalla on sellaiset vallit ja muut, että ne on suunniteltu kestämään iskuja jne. Puu ei tavallisesti pahemmin liiku. Uskon siis rallin olevan vaarallisempaa.

LUE MYÖS