Norjan hiihtoliitolla on ollut viime aikoina paljon ilouutisia. Kärkihiihtäjät Johannes Kläbo ja Kristine Stavås Skistad ovat tehneet paluun maajoukkueeseen.

Ilman draamaa ei kuitenkaan ole selvitty. Sellaista oli etenkin Skistadin kohdalla. Norjalaislehti VG ilmoitti aluksi, että Skistad on kieltäytynyt maajoukkuepaikasta. Norjan hiihtoliitto tiedotti kuitenkin vielä samalla viikolla, että Skistad on sittenkin maajoukkueessa.

Sprinttitykin paluu otettiin ilolla vastaan. Vähitellen on kuitenkin selvinnyt koko totuus tilanteesta. Skistadin tulo maajoukkueeseen oli ehkä enemmänkin iso PR-voitto.

– Emme näe häntä paljon. Hän on enemmänkin paperilla mukana joukkueessa. Mutta ehkä tämä on askel oikeaan suuntaan, ennen kuin hän tulee maajoukkueeseen 100-prosenttisesti vuoden tai kahden päästä, tilitti hiihtäjä Tiril Udnes Weng VG:lle.

Norjan maajoukkuevalmentaja Sjur Ole Svarstad myönsi toki myös VG:lle, että Skistad taustajoukkoineen tekevät harjoitusohjelmaa koskevat ratkaisut.

Skistad ei halunnut avata VG:lle enempää prosessia, joka toi hänet maajoukkueeseen. Naiselta tiedusteltiin, oliko ratkaisu vaikea.

– En voi sanoa paljon. On selvää, että Lage (Sofienlund, Skistadin oma valmentaja) ja minä olemme keskustelleet paljon siitä, mikä kasvattaa mahdollisuuksia voittaa MM-kisoissa. Olen erittäin iloinen siitä, että olen maajoukkueessa. Oli mahtavaa löytää tällainen ratkaisu. Kaikki voittavat mielestäni. Se osoittaa, että maajoukkueessa tapahtuu hyviä asioita.

LUE MYÖS